پروژههای نیروهای مسلح که با مواد منفجره سروکار دارند همواره با دو تهدید خارجی و داخلی روبرو هستند. تهدید خارجی ممکن است از سوی دشمن و یا خرابکاریهای داخلی صورت پذیرد و تهدید داخلی به لحاظ ماهیت مواد و انفجاری بودن آن ممکن است روی دهد. در این مقاله، بحث تهدیدات داخلی مطرح و مورد بررسی قرار گرفته است. تمهیدات لازم در خصوص کاهش صدمات در اینگونه پروژهها از دو دیدگاه محاسباتی و طراحی معماری قابل بحث و بررسی است و در این مقاله روشهای کاهش صدمات با بکارگیری صحیح طراحی معماری مورد بررسی قرار گرفته و پس از بیان تعاریف و مفاهیم اولیه، ملاحظاتی در مورد طراحی معماری زاغهها، دیوارهای حائل و خاکریزها در برابر زاغهها، موقعیت و هندسه این دیوارها و خاکریزها، اندیشیدن تمهیدات لازم برای خروج موج انفجار از ساختمان با استفاده از سقف و دیوار پران، و در آخر، الزامات طراحی معماری فضاهایی که احتمال انفجار در آنها وجود دارد، بیان شده است، که رعایت آنها در جلوگیری از حوادث انفجاری و کاهش آسیبهای ناشی از این حوادث میتواند مفید و مؤثر باشد.
رهبرنیا, سید محمود, خدارحمی, حسین, صحفی, محمدعلی, & رهبرنیا, سید محمدرضا. (1391). تمهیدات لازم طراحی معماری جهت کاهش صدمات و خسارات ناشی از انفجار داخلی در سایتهای تولید و نگهداری مواد منفجره. پدافند غیرعامل, 3(1), -.
MLA
سید محمود رهبرنیا; حسین خدارحمی; محمدعلی صحفی; سید محمدرضا رهبرنیا. "تمهیدات لازم طراحی معماری جهت کاهش صدمات و خسارات ناشی از انفجار داخلی در سایتهای تولید و نگهداری مواد منفجره", پدافند غیرعامل, 3, 1, 1391, -.
HARVARD
رهبرنیا, سید محمود, خدارحمی, حسین, صحفی, محمدعلی, رهبرنیا, سید محمدرضا. (1391). 'تمهیدات لازم طراحی معماری جهت کاهش صدمات و خسارات ناشی از انفجار داخلی در سایتهای تولید و نگهداری مواد منفجره', پدافند غیرعامل, 3(1), pp. -.
VANCOUVER
رهبرنیا, سید محمود, خدارحمی, حسین, صحفی, محمدعلی, رهبرنیا, سید محمدرضا. تمهیدات لازم طراحی معماری جهت کاهش صدمات و خسارات ناشی از انفجار داخلی در سایتهای تولید و نگهداری مواد منفجره. پدافند غیرعامل, 1391; 3(1): -.